Biography


TU VAS CAKA
VASA OSEBNA
VOSCILNICA


PORTRETI
 

Domov

ENGLISHO MENI
Biografija
Curriculum
Koncept

 Razvoj
poglej na google
Kontakt
Komentar 
Likovne kritike
Pregled komentarjev

GALERIJE
LINKI
GA konference
 GA linki
Drugi linki
 
 
 
OBISKOVALCI
ste obiskovalec
 št.:  263730
od okt/2002 
 

 

 
 

MOJ USTVARJALNI PRISTOP

  Moje slike so čista in popolna stvaritev informacijske tehnologije katerih likovni atributi temeljijo izključno na estetiki matematike. So rezultat avtonomnega procesa podprtega z lastnimi programi razvitimi v Visual Basicu. Moj ustvarjalni izziv je razvoj programskih algoritmov in sliko doživljam šele ob njenem nastajanju na ekranu računalnika. (oglej si demo programe)  
Bogdan Soban                                              bogdan@soban-art.com 
 

 novi art projekt

 

 

pobeg od realnosti

            GALERIJE    DEMO PROGRAMI

MOJA NOVEJŠA DELA (klikni na kvadratek)
                      MOJE STARE SLIKE     NEW  PORTRETI IZ IMEN (BESEDIC) - OSEBNA DARILA
MOJ FACEBOOK
ZGODBA O KRASU


KAJ JE GENERATIVE ART
Oglej si primere delovanja generativnih programov           VOŠČILO 2014    NOVO
MOZAIK - interaktivna galerija

SLIKE PO NAROČILU - PERSONALIZIRANA DARILA    GLEJ ZGIBANKO      NOVO

GENERATIVE ART
Metoda generative art pomeni vrhunski pristop na področju umetnega ustvarjanja. Pri uporabi tega koncepta računalnik presega zmožnosti učinkovitega orodja in postaja ustvarjalni partner umetnikov, oblikovalcev in arhitektov.  (... več o temu)

       

       

        

       

       

       

       

UMETNO USTVARJANJE
Umetno ustvarjanje pomeni uporabiti možnosti informacijske tehnologije za pridobivanje novih in uporabnih rešitev na različnih področjih znanosti in umetnosti.  (... več o temu)


LIKOVNE KRITIKE
Kljub dilemi ali imajo produkti generativnih programov umetniško vrednost ali ne, so likovne razstave še vedno najbolj učinkovita pot za predstavitev mojega dela. Tu pa je že priložnost, da tudi likovna stroka pove  svoje videnje tovrstnega ustvarjanja. Nekaj likovnih kritik si lahko preberete tukaj.


RAČUNALNIŠKO USTVARJANJE SLIK
Za pravilno vrednotenje računalniške umetnosti je zelo pomembno poznati razliko med računalniško ustvarjenimi slikami in slikami izdelanimi s pomočjo računalnika. Moja dela so računalniško ustvarjena in računalnik mi pomeni ustvarjalnega partnerja. Pristop, ki ga uporabljam se lahko definira kot generativni, algoritemski, random, softwareski, umetni, matematični, celični, fraktalni… (... več o temu)

AVTORSTVO GENERATIVNO USTVARJENIH SLIK
Eno pogosteje obravnavanih vprašanj na tem področju je vprašanje avtorstva tako pridobljenih del: ali je to avtor programske kode, ali računalnik, ali program sam ali pa oseba, ki sproži generativni proces? (... več o temu)

KAKO DELUJE GENERATIVNI PROGRAM
Če želite videti, kako generativni program avtonomno ustvarja nepredvidljive in nikoli ponovljive slike, poženite (ali pretočite) demo program od tukaj

ČLANEK V REVIJI LIPOV LIST   
 NOVO
Slovenska turistična revija Lipov list je v svoji izdaji september-oktober 2006 objavila zanimiv članek o mojem ustvarjanju. Avtorica članka je Elvira Luin, ki je diplomirala na Akademiji v Benetkah, opravila master of design na Scuola Italiana di Design  v Padovi ter se dodatno izobraževala na Domus Accademy v Milanu. Članek je dostopen tukaj.